Michel Cornelisse wordt talent coach en ploegleider bij SEG Racing Academy
 | 

AMSTERDAM – Michel Cornelisse wordt talent coach en ploegleider bij SEG Racing Academy. De ex-coureur komt over van Team Roompot – Nederlandse Loterij. In mei van dit jaar was Cornelisse al eens actief voor de Academy als ‘gast’ ploegleider tijdens Ronde de l’isard, waarna de eerste gesprekken over een intensievere samenwerking zijn ontstaan. Cornelisse zal zich binnen de Academy richten op het verder ontwikkelen van talenten op het gebied van tactiek en techniek. Daarnaast zal hij het grootste deel van het wedstrijdprogramma voor zijn rekening nemen in de rol van ploegleider.

Michel Cornelisse: ‘Het is een geweldige uitdaging om met de beste talenten in de U23 categorie te werken. Hier kan je als opleider echt het verschil maken en dat is toch de rol waarin ik me het beste thuis voel. Ik heb met veel plezier de afgelopen twee seizoenen jonge beroepswielrenners bij Roompot begeleid. Het begeleiden van talent is mijn passie, daarom heb ik erg veel zin om met renners aan de slag te gaan die de stap naar de beroepsrenners nog moeten maken. SEG Racing Academy behoort tot de beste U23 teams ter wereld, ik kan niet wachten om samen met mijn nieuwe collega’s toptalenten te begeleiden.

Bart van Haaren: ‘We zijn zeer verheugd om Michel toe te voegen aan onze performance staf. Met zijn komst hebben nu de perfecte performance staf om als organisatie weer veder door te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat Michel met zijn ervaring en manier van werken de jongens tactisch en technisch naar een hoger niveau zal brengen. Het is een andere dynamiek dan bij de profs en we zijn ervan overtuigd dat dit hem zeer goed moet liggen.’


Met zijn komst hebben nu de perfecte performance staf om als organisatie weer veder door te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat Michel met zijn ervaring en manier van werken de jongens tactisch en technisch naar een hoger niveau zal brengen.

Michel Cornelisse (Amsterdam, 1965) was zelf profwielrenner van 1987 tot aan 2000 en reed o.a. voor ploegen als Superconfex, Panasonic en TVM. Als ploegleider werkte hij voor o.a. Vacansoleil, Dimension Data en tot dit jaar Team Roompot-Oranje Peloton.